LEDENPORTAAL
Evenementen

Ben je lid? Log dan eerst in!
Ingelogde kunnen sneller inschrijven en ontvangen korting indien van toepassing.

Toegepaste psychologische veiligheid
25 juni 2024 - Online
Het evenement is van 19:30 tot 20:30

Geen lid? Koop een kaartje
 
Inschrijven

48 plaatsen beschikbaar

Als Leren Lastig Wordt
20 juni 2024 - Online
Het evenement is van 19:30 tot 20:30

Geen lid? Koop een kaartje
 
Inschrijven

49 plaatsen beschikbaar

Traumasensitief werken
28 mei 2024 - Online

Traumasensitief werken bij huiselijk geweld en kindermishandeling: hoe doe je dat?

Als toegepast psycholoog krijg je in je werk regelmatig te maken met gezinnen of huishoudens waarin huiselijk geweld en kindermishandeling voorkomt. Vaak speelt onderliggend trauma en hechtingsproblematiek een grote rol. Dit houdt het geweld in stand en versterkt het zelfs. Het doorbreken van deze intergenerationele overdracht is dan ook essentieel om het geweld te stoppen. Maar hoe doe je dat? En hoe herken je trauma eigenlijk? Hoe ga je om met cliënten die het gesprek hierover vermijden en niet te motiveren lijken voor hulp? Wat kun je zelf doen als professional en wanneer moet je verwijzen naar de GGZ?

Op deze en andere vragen krijg je antwoord tijdens het interactieve Drakentemmers webinar ‘Traumasensitief werken bij huiselijk geweld en kindermishandeling: hoe doe je dat?’ op dinsdag 28 mei van 19.30 – 21.00 uur. Het webinar wordt gegeven door klinisch psycholoog Marscha Mansvelt en Drakentemmers projectleider Trijntje Kootstra.

Het webinar is het startschot om je aan te melden bij de Drakentemmers leerlijn ‘Huiselijk geweld en traumasensitief werken’ die onlangs door NBTP is geaccrediteerd. Via dit online aanbod vol praktische e-learnings doe je meer specialistische kennis en vaardigheden op over trauma, wat het is en hoe je het herkent, wat je zelf kunt doen en hoe je iemand naar behandeling kunt begeleiden. Maar ook kun je e-learnings volgen op specifieke thema’s, zoals intieme terreur, seksueel misbruik, conflictscheidingen, stalking, culturele diversiteit, verslaving en huiselijk geweld en ADHD in het kader van huiselijk geweld. Experts op het gebied van traumabehandeling en huiselijk geweld bieden je praktische tools en strategieën die je direct kunt toepassen in je dagelijkse praktijk. Op dit moment staan er al 14 thema’s in de online leeromgeving.
 

Het evenement is van 19:30 tot 21:00

Geen lid? Koop een kaartje
 
Inschrijven

42 plaatsen beschikbaar

Welkom bezoeker
Login vergeten?
Wachtwoord vergeten?